Gravid vecka 27 | Rebecka Axelsson
rebeckaaxelsson

Rebecka Axelsson

Annons

Gravid vecka 27

Godkväll hjärtan 🙂
Hoppas ni har en fin kväll och kanske gått på långledigt nu? En annan får ju tyvärr aldrig vara långledig i samband med röda dagar men jag ska absolut inte klaga, snart kommer jag verkligen få gå på “långledigt” hehe.

Idag går jag in i vecka 28. Tredje och sista trimestern är här, hur galet?! Nu är det verkligen bara 3 månader kvar.
Så här kommer en sammanfattning av vecka 27 som varit.

GRAVID VECKA 27:
“Barnet är nu ca 32cm från huvud till fot och väger cirka 950gram i början av veckan och ca 1075gram vid veckans slut. Huden skyddas och får näring av ett lager fosterfett/vernix. Barnet samlar på sig allt mer underhudsfett men huden är fortfarande för stor i förhållande till barnets kropp. Ögonfransarna är fullt utväxta och barnet suger ofta på tummen.” Från Preglife


Vecka 27

Jag älskar att man känner honom hela tiden nu och ibland lever han verkligen rövare i magen alltså, haha. Jag har fått en ordentlig kick i sidan typ vid revbenen som gjorde riktigt ont och det var precis när jag höll på att somna. Men det gör mig verkligen ingenting, älskar hans rörelser och jag tror även att jag har börjat märka av hans rutiner lite grann.

Kropp/mående:
Jag mår fortfarande riktigt bra och ibland känner jag mig inte ens gravid? Tills jag ser mig själv i spegeln eller ska försöka vara smidig och kommer på mig själv att jag har en kula på magen, haha. Har fått börja göra squats när jag tappar något istället för att böja mig framåt då det känns väldigt obehagligt att böja på överkroppen. Lite ont i ryggen till och från men inget som jag inte kan hantera. Dock har jag fått lite känningar på illamående igen men inget som inte är okontrollerbart, hoppas inte att det kommer tillbaka nu dom sista månaderna bara.

Kost/cravings:
Den här veckan har jag helt ärligt inte haft några speciella cravings och kosten har varit lite upp och ner. Ena dagen så har jag varit superhungrig och ätit allt jag kommit över och andra dagen ingen matlust alls? Men jag har iallafall fått i mig tillräckligt så lillen där inne klarar sig. Annars dricker jag fortfarande väldigt mycket citronvatten.

Vikt/träning:
Nu kommer jag nog öka stadigt i vikt enda fram till slutet, ligger nu på +9kg, så det går stadigt uppåt. Känns som jag ökar ca 1kg i veckan. Jag har mest gått upp runt magen men även lite på lår och rumpa. Den här veckan har jag bara lyckats ta mig till gymmet en gång (bättre än inget, haha) men det är ju så fint väder så när jag är ledig går jag hellre ut och tar en promenad i solen istället för att stänga in mig på gymmet. Och dom dagarna jag jobbar orkar jag inte göra så mycket mer än att just jobba med tanke på mina långa pass.

Nu ska jag ta en dusch och sedan hoppa ner och mysa med mitt hjärta 🙂
Imorgon får vi besök på förmiddagen av Malin, Andreas och deras 2 barn Nils och Maj och på kvällen kommer mina underbar svärföräldrar hit och stannar över helgen, så mys!

Tryck gärna på ♡ om ni gillade inlägget 🙂
Puss och kram

Läs också:
Gravid vecka 6-14
Gravid vecka 14-20
Gravid vecka 20-25
Gravid vecka 26

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
rebeckaaxelsson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats